JADUAL BULAN APRIL 2009
4 April - ANEKA ROTI BAN, DONAT DAN PIZZA
Mempelajari pelbagai jenis roti ban, donat beserta topping dan beberapa jenis pizza yang sesuai untuk hidangan keluarga ataupun untuk perniagaan. 8 jenis roti dipelajari dalam kelas.
5 April - ANEKA KEK KOMERSILMempelajari pelbagai jenis kek seperti Kek Buah Kukus, Kek Gula Hangus, Mufin Blueberi,Mufin Cip Coklat, Brownies Walnut,Kek Pisang, Swiss Roll Pandan + 3 resipi bonus.
11 April - ANEKA KEK POPULAR
Mempelajari pelbagai jenis kek popular seperti Black Forest Cake, Pandan Layer Cake, Kek Tiramisu, Bluebery Cheese Cake, Kek Span pandan, Kek Span Coklat, Kek Buah Bakar, Kek Pelangi, Choc.Moist Cake dan lain-lain (10 jenis)
12 April - PUFF PASTRY, CROISSANT, DANISH DAN TART
Mempelajari cara membuat puff pastry berbagai jenis dan bentuk,danish pastry dan tat seperti tartlet buahan, tat telur dan tat keju blueberi.
18 April - HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA DAN KRIM SEGARMempelajari cara membuat kek span vanila dan kek span coklat. Membancuh krim mentega cara komersil, membalut kek, pelbagai paten seperti bunga, daun, bintang dll. Akhir sekali belajar cara menghias kek anda sendiri untuk dibawa pulang.
19 April - ANEKA BISKUT RAYAAnda akan diterangkan tip dan panduan membuat bisnes biskut raya. Membuat 8 jenis biskut yang sesuai dikomersilkan seperti Havana Strawberi, Oatmeal, Mama Carries, Permata Badam dan lain-lain.
25 April - KEK CAWAN (CUPCAKE) DAN MENGHIASNYA DENGAN BUTTERCREAMAnda akan membuat 4 jenis kek cawan pelbagai perisa seperti coklat, pandan, oren dll. Cara membancuh buttercream dan menghias kek cawan dengan pelbagai rekabentuk yang menarik.Resipi untuk fondant, sugarpaste juga diberikan.
26 April - ANEKA MAKANAN DINGINBEKU (FROZEN FOOD)Mempelajari cara membuat pelbagai jenis produk seperti pau,donat, karipap pusing,karipap biasa,cucur badak, bom bijan, apam gula hangus, puteri ayu dan 3 resipi bonus.